Reisverzekeringen vergelijken

Vandaagdedag is het voor veel mensen interessant om er zich mee bezig te houden dat een probleem vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie op welk moment u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor vertrek geconfronteerd worden met een plotselinge geval waarmee u niet van huis kunt, maar tevens tijdens uw trip kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van de goedkoopste reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt ongemakken die is ontstaan ten tijde van een trip. U heeft de gelegenheid om meerdere rubrieken mee te verzekeren zoals: geneeskundige kosten, , contant geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering aan gaan.

De meeste zaken worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een meest bekende reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen perikel of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de eigendommen of aanvullende rubrieken.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal opties af. onder andere waar je vakantie naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro's, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per maand.

Dat het afsluiten van een reisverzekering interessant is voor iedereen die zorgeloos een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. een betere reisverzekeringaan gaan is tegenwoordig door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking simpel, maar voor veel personen is ook het vinden van een bekendste reisverzekering een vereiste. Een goedkope en een voordelige reisverzekering in 1 afsluiten is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie evenals met de beschermingen die je kunt kiezen. Voor wat dit laatste betreft is het best wel interessant om rekening te houden met het gebied naar waar u op vakantie gaat. zekere beschermingen worden bij een ten minste reisverzekering namelijk enkel aangeboden mits de vakantie zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Wat is voor u de goedkoopste reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw trip slim is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de goedkoopste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een mogelijkheid maken uit twee opties. We maken onderscheid op dit gebied de tijdelijke reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste mogelijkheid is verstandig mits u er voor kiest om slechts één maal per kalenderjaar op vakantie te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend afsluiten met het oog de prijs namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke reisverzekering gaat wel in op de datum van afreizen en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde 12 maanden nog een niet verwachte trip? In dat geval zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

Een goede reisverzekering is er 1 die volledig is afgestemd op uw situatie. Vanzelfsprekend is een meest bekende reisverzekering aan gaan leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al snel verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan ook veruit voordelige keus voor personen die er voor kiezen om vaker dan 1 keer per jaar andere landen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan twee maal per jaar op reis gaat (hetzij een zomervakantiereis, een wintersportvakantie of alledaags een citytrip) is het met het oog op geld handiger om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en voordeligste reisverzekering in één afsluiten is heel goed mogelijk.

Op welk moment is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller voordeliger dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met een heel gezin op vakantie, dan ligt het omslagpunt rondom bij een vakantie van 2 weken. Ga je dus met jouw gezin vijftien dagen of langer op vakantie? De kans is groot dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is. Voor een verzekering van 1 of twee personen ligt de limiet op een week of drie. Ga je tevens nog eens een aantal dagen er tussenuit? Dan is de doorlopende reisverzekering alsook heel efficiënt efficiënter. Sluit je alsook te allen tijde een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna altijd goedkoper met een bescherming voor annulering. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel eenvoudig goedkoper dan een kortlopende. Maak je hier een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je terstond een seintje op deze website zodat je de goede keuzemogelijkheid kunt maken. Bekijk de pre’s van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan 2 tot drie weken op vakantie gaat of vaker is het juist interessanter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij families geldt het gewin in de kosten nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele kalenderjaar door gedekt en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel korte als lange vakanties als weekendjes weg zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elk jaar opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Opzegging van trip door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een reis te annuleren wegens een bepaalde ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan kunt beschikken u immer over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft betaald voor uw trip zal in dit situatie dan ook nagenoeg totaal worden terugbetaald. Nagenoeg? Klopt, want er zijn te allen tijde geld die van het uitbetaalde bedrag worden ingehouden. Wat veel personen bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de vakantieganger zelf, maar tevens bij familieleden tot in de 2de of 3de graad in de regel door een annuleringsverzekering worden gedekt. ook op welk moment er hiervan sprake is kan uw vakantie dan alsook zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan immer gebeuren, zelfs op de meest onvoorziene momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat situatie zal uw annuleringsverzekering ook hier een perfecte tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor op welk moment bijvoorbeeld 1 van uw goedkopere vrienden komt te overlijden. In dat situatie zult u er dan ook bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het ganse bedrag van de geplande trip kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van annulering

Er wordt immer benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke trips naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het houdt in niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan uitoefenen op uw verzekering. op welk moment u onder andere vakantie heeft aangevraagd, maar u ineens niet kunt weggaan omdat de vervanger op uw werk onder andere plots ziek is geworden of een ongeval heeft gehad zal de annuleringsverzekering in het algemeen altijd een gepaste dekking voorzien. Op deze wijze hoeft u dus nooit een commercieel bedreiging te vrezen ten gevolge van een onverwachte gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief opzegging aan gaan

Bovenstaande maakt duidelijk dat het in tal van verscheidene omstandigheden heel goed mogelijk is om het door u betaalde premiebedrag voor uw trip terug te vorderen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Voordat u dit kunt doen zult u er zich tevens bewust van moeten zijn dat er niet immer in ieder geval een annuleringsverzekering wordt geboden bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze separaat aan gaan of deze laten toevoegen aan de door u interessante polis is in verschillende situaties dus gewenst. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende annuleringverzekering beschikt is het uitvoeren van een vergelijking vooraleer een doorlopende reisverzekering te kiezen in ieder geval altijd een verstandige keuze.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de geld als je de trip op de keper beschouwd moet annuleren. onder andere door een probleem, ernstige ziekte of overlijden. Wil je je reis opzeggen vanwege een situatie die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Bij je reisverzekering is het ook ideaal om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je trip ineens niet door kunnen gaan, of ten tijde van de reis eerder afgebroken moeten worden, dan kun je met behulp van een annuleringsverzekering de kosten terug krijgen. Je kunt kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Dat houdt in dat je het hele jaar door gedekt bent, dus ook voor korte trips en weekendjes weg. een paar verzekeraars vergoeden zelfs de geld van een toegangskaartje wanneer je ineens immers niet naar het concert kunt gaan. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af bij een reis en is ook alleen geldig voor die ene vakantiereis.

Veel personen denken Vandaag de dag nog te allen tijde dat het mogelijk is om met een doorlopende reisverzekering een zekere vakantiereis te opzeggen op welk moment zich onverwachte omstandigheden ontstaan. Dat is evenwel in ieder geval niet het geval. U kunt met uitsluiting van een vakantiereis annulatie zonder verlies van het betaalde bedrag wanneer u ook over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er absoluut zeker van zijn dat u alsook bij met name ziekte standaard uw trip zonder geld kunt annuleren? In dat situatie is het beslist slim om even de kennis op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering moet kosten, hangt af van de totale kosten van je trip. De maandprijs van een annuleringsverzekering is vrijwel altijd tussen de 5 en 6 procent van de totale vakantiereizen om. Daar komen tevens nog polisonkosten en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de tochtjes om, hoe meer maandprijs je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment uw intentie is om om een reisverzekering te kiezen kunt u steeds een keus maken tussen verschillende opties. We maken onderscheid op dit gebied de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we welbeschouwd het best omschrijven als een groep van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de gangbare reisverzekering, ze wordt in het algemeen altijd gebundeld met een speciale bescherming voor annuleren. Op deze wijze kunt beschikken u dan alsook over een compleet pakket waardoor u gegarandeerd onbezorgd op vakantiereis weg kunt gaan. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer gegevens willen ontvangen? Lees dan snel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor geneeskundige kosten (misschien heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en zorg dat je niet 2 keer|dubbel} verzekerd bent. Vaak kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel uitsparen.

Hoogste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt betaald en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis immers moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als resultaat van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering aan gaan. Zo simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via deze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo makkelijk doe je dat

Onze website heeft een uitgebreide online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via hier kun je heel snel en simpel een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en vinden. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt geselecteerd kun je onmiddellijk jouw reisverzekering afsluiten. Dat kan helemaal online en je ziet meteen of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de kosten van een reisverzekering?

De premie van je reisverzekering wordt door een aantal extra’s beïnvloed:

De vakantiereis duur: voor een weekendje weg betaal je minder maandprijs dan voor een lange trip van vier weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisdekking dan betaal je een stuk minder maandprijs dan wanneer je jouw alsook verzekert voor bijvoorbeeld risicovolle sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op tochtje naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat zeker goedkoper dan wanneer je ook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, alsook al kies je voor dezelfde dekking.

De goedkoopste reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. mogelijkerwijs heb je geneeskundige kosten al bij je zorgverzekering meegedekt of pechhulp bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een probleemlenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en voorkom dat je jouw dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een de betere reisverzekering af.

Scroll to top