Reisverzekeringen vergelijken

Tegenwoordig is het voor iedereen interessant om er zich mee bezig te houden dat een ongeluk vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het situatie op welk moment u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een onverwachte geval waardoor u niet weg kunt gaan, maar ook ten tijde van uw vakantie kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemak die is ontstaan lopende een reis. U heeft de mogelijkheid om meerdere goederen mee te verzekeren zoals: geneeskundige kosten, , cash en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u vaak een annuleringsverzekering afsluiten.

Heel veel rubrieken worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de goedkoopste reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen risico of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de eigendommen of aanvullende zaken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantiereis gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u niet verwachte onkosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisgeld als u onverhoopt ziek wordt of door een ongeval in het kliniek komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een accident.

Wat is voor u een goede reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw reis slim is hoeven we u zeker weten niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de beste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een mogelijkheid maken uit twee mogelijkheden. We onderscheiden op dit gebied de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste gelegenheid is verstandig als u er voor kiest om slechts één maal per 12 maanden op reis te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan financieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrekken en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde jaar nog een onverwachte reis? In dat geval zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten afsluiten.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend afsluiten interessant?

De goedkoopste reisverzekering is er 1 die compleet is afgestemd op uw situatie. Zeker is een de meeste voordelige reisverzekering afsluiten leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al snel verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan tevens veruit beste keuzemogelijkheid voor personen die er voor kiezen om meerdere malen per 12 maanden andere landen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan 2 maal per kalenderjaar op trip gaat (hetzij een zomerreis, een wintersportreis of algemeen een citytrip) is het financieel interessanter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en goedkopere reisverzekering in 1 afsluiten is heel goed mogelijk.

Kortlopend of doorlopend?

De belangrijkste vraag die je je zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt aan gaan of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je 365 dagen door gedekt voor ongemakken op reis. Dat is lopende je trip maar over het algemeen alsook ten tijde van dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is meestal handig voor consumenten die vaker dan 1 maal per kalenderjaar op vakantiereis gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een expliciete vakantie en duurt zo lang als je reis duurt.

Kortlopende reisverzekering

Voor een korte tochtje is een kortlopende reisverzekering het goedkoper. Maar ga je per kalenderjaar vaker dan één keer op vakantie, of ga je langer dan 14 dagen op tochtje? Dan is een doorlopende reisverzekering al efficiënt minder duur. Je hoeft je dan alsook geen zorgen te maken als je een keer een weekendje op vakantie gaat. Via hier kun je efficiënt zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Een kortlopende reisverzekering vergoedt onvoorziene onkosten waar je tijdens je reis mee te maken krijgt, bijvoorbeeld door roof van je spullen of een accident. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één vakantiereis. De verzekering gaat in op de dag dat je vertrekt en stopt op de aankomstdag thuis.

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is al simpel goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Singles of stellen die meer dan drie weken per jaar op tochtje gaan, kunnen wellicht beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Voor gezinnen ligt deze limiet al bij twee weken. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn.

 

Een kortlopende reisverzekering kost je per trip al snel een paar tientjes, terwijl een doorlopende reisverzekering maar enkele euro’s per maand kost. ernaast betaal je voor een kortlopende reisverzekering elke keer opnieuw aansluitkosten. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je de aansluitkosten maar één keer.

Dekking kortlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering kun je jouw voor veel situaties verzekeren. In ieder geval ben je gedekt voor diefstal, vermissing of afbreuk van je bagage. ook is er nog meerdere aanvullende dekkingen. Welke beschermingen je nodig hebt, hangt af van het type reis. Je kunt je verzekeren voor:

 • Hulp door een alarmcentrale.
 • Repatriëring (onverwachte terugkeer naar huis vanwege een ongeval of ziekte).
 • Geld voor opsporing en reddingsacties.
 • medische uitgaven voor als je ziek wordt op reis.
 • Meedoen aan wintersport, gevaarlijke sporten of sporten onder water.
 • probleemlen.
 • Automobilistenhulp als je met de auto op trip gaat.

In de vergelijking op onze website kun je aangeven waar je je voor wilt verzekeren. Hierna kijken wij automatisch welke kortlopende reisverzekering voor je vakantiereis het beste is. Je kunt zelf filteren op bepaalde criteria.

Diverse dekkingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt ten minste bescherming voor verlies, ongemakken of diefstal van je bagage. Het hangt af van je trip en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je jouw reisverzekering uitbreiden met dekking voor:

 • Ziekte kosten
 • Automobilistenhulp
 • risicovolle sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
 • Wintersport
 • Repatriëring (onvoorziene terugkeer naar huis vanwege ziekte of een ongeval)
 • Contant geld
 • Studie in het buitenland
 • Zakenreis
 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Op basis van de beschermingen die je benodigd, zoeken wij de meest geschikte reisverzekering voor je uit.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan zult u er Uiteraard vanuit gaan dat deze alle mogelijke tochtjes indekt. Het is alledaags bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar tevens zekere vakanties waar een hoger bedreiging aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Lopende een wintersportvakantiereis loopt u als vakantieganger een groter risico om enkele botten in uw lichaam te breken en dat risico wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde ten minste indekken. vooraleer op wintersport te vertrek is het dan tevens te allen tijde interessant om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde vakantie al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting gedekt of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op sneeuwvakantie gaat is welke artikelen nu precies is gedekt en welke niet. Veel consumenten weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt op zijn minst onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verliezen, dan kan zal uw reisverzekering hier besluiten om u te vergoeden. U dient er vanzelfsprekend wel rekening mee te houden dat niet het ganse nieuwprijs van het materiaal zal worden uitbetaald. Tevens zijn er immer maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nagaan in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die eveneens een dekking voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u doorgaans rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de geld die u heeft gemaakt voor het verkrijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantie? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ongelukken), dan zult u merken dat ook deze uitgaven zijn gedekt. Natuurlijk geldt alsook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde onkosten zult ontvangen, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde informatie is met uitsluiting van van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is mogelijk dat de reisverzekering die u heeft afgesloten ten minste over een dergelijke bescherming beschikt, maar de gelegenheid is alsook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering op zijn minst niet over een dergelijke bescherming beschikt, maar u immers de sneeuwvakantie wenst te dekken kan dit in het algemeen immer tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende jaar aan te gaan en heeft u een wintersport in de agenda staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken alvorens een definitieve keuze te maken!

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (misschien heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet 2 keer|dubbel} gedekt bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld besparen.

Hoogste vergoedingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er immers wat gebeurt wil je graag dat de gebreken efficiënt wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg cruciaal bij je reisverzekering? Onder andere voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis toch ook moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren als resultaat van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo simpel doe je dat

Onze website heeft een grote online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verschillende verzekeringen van 36 verzekeraars. Via deze website kun je heel easy een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt geselecteerd kun je spoorslags je reisverzekering afsluiten. Dat kan helemaal online en je ziet stante pede of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de maandprijs van een reisverzekering?

De kosten van je reisverzekering wordt door meerdere zaken beïnvloed:

De vakantie duur: voor een weekendje weg betaal je minder kosten dan voor een lange tochtje van vier weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisdekking dan betaal je een stuk minder premie dan op welk moment je je ook verzekert voor bijvoorbeeld hoogrisico sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op reis naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat zeker goedkoper dan wanneer je ook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, ook al kies je voor dezelfde dekking.

De de betere reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. misschien heb je medische geld al bij je zorgverzekering meeverzekerd of automobilistenhulp bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en voorkom dat je je dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een de goedkoopste reisverzekering af.

Scroll to top