Reisverzekeringen vergelijken

Vandaagdedag is het voor veel mensen belangrijk om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie op welk moment u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor weggaan meemaken met een onverwachte situatie waarmee u niet weg kunt gaan, maar tevens gedurende uw vakantie kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan tijdens een vakantiereis. U heeft de kans om meerdere rubrieken mee te verzekeren zoals: werelddekking, cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

Bijna alle rubrieken worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een goedkope reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de artikelen of aanvullende categorieën.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u extra kosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u ineens ziek wordt of door een accident in het hospitaal komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere optie op een ongeval.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo makkelijk doe je dat

Deze website heeft een onafhankelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel voordelig een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de voordeligste verzekering hebt geselecteerd, kun je gelijk jouw reisverzekering aan gaan. Dat kan compleet online en je ziet per direct of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Probleemloos op tochtje

Voor veel mensen is het niet zo helder om uit te maken welk type reisverzekering ze nu het best kunnen aan gaan. Tevens kunnen ze zomaar enkele dekkingen over het hoofd zien waardoor men mogelijkerwijs heel wat slechter is vergoedt dan op het eerste zicht wordt aangenomen. Kunt u zichzelf hier een beetje in herkennen en wilt u dit zeker volkomen voorkomen? In dat situatie is het aan gaan van een multirisicoverzekering voor u ongetwijfeld een bijzonder interessante keuzemogelijkheid.

Waar zitten de addertjes?

Het afsluiten van een multirisicoverzekering zorgt er aldus voor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken met betrekking tot de bruikbare kant en de mogelijke perikelen die verbonden zijn aan uw vakantiereis. Dat neemt ook niet weg dat er alsook enkele addertjes onder het gras verscholen zitten waar u maar beter rekening mee kunt houden. Eén van de belangrijkste redenen waarom telkens meer verzekeringnemers er voor kiezen om een multirisicoverzekering aan te gaan gaat namelijk schuil in het feit dat er ook een financieel voordeel aan verbonden is. Dit financiële voordeel zorgt er voor dat er meer financiële middelen vrij wordt gehouden voor de vakantiereis zelf en dat is allicht immer mooi meegenomen. Dit financiële voordeel kan evenwel verdwijnen wanneer er sprake is van een dubbele verzekering.

Bijzonder veel mensen kiezen er Vandaagdedag voor om hun vakantiereis via het internet te boeken. Dit zorgt er voor dat ze veel over een gratis verzekering beschikken tot enkele dagen (of weken) voor aankomst. Ondanks deze beperking in bescherming bij anulatie is dit toch ook een zeer slimme onvoorziene die er voor kan zorgen dat er op dit vlak alvast kan worden bespaard. ook is het ook te allen tijde belangrijk om er rekening mee te houden dat een multirisicoverzekering vaak bestaat uit de ten minste polissen van een tochtje- en annuleringsverzekering. Gaat u bijvoorbeeld een potentieel risicovolle vakantiereis boeken zoals een wintersport of gaat u naar een niet voor de hand liggend land buiten Europa? In dat situatie is de optie bestaande dat u er voor zult moeten kiezen om een aanvullende polis af te sluiten.

Voordeel op de verzekeringspremie

Zoals reeds aangegeven kunt u met een multirisicoverzekering immer rekenen op een financieel gewin op de verzekeringspremie. Dit komt omdat er enkele verzekeringen in 1 maal worden afgesloten. De hoogte van dit met het oog de kosten gewin is te allen tijde afhankelijk van de verzekeraar van uw keuze. Om er zeker van te zijn dat u kunt rekenen op een zo aantrekkelijk een mogelijkheid commercieel gewin is het dan ook immer de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren tussen de verscheidene soorten reisverzekeringen die er bij de allerlei vakantiereisverzekeraars worden aangeboden.

Reisverzekering: Europabescherming en werelddekking

Vergelijk doorlopende reisverzekeringen ook op basis van de bestemming. Je kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering voor Europa, maar ook een met dekking voor de hele wereld. Voor je reisverzekeringen gaat vergelijken kun je daarom beter weten welke dekking je wilt. Als je voor dekking binnen Europa kiest, kun je voor reizen buiten Europa een aparte kortlopende reisverzekering afsluiten. Op die wijze ben je tevens tijdens die reizen goed verzekerd.

Behalve kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering, kun je tevens kiezen voor een Europadekking of wereldwijde dekking. Wat je nodig hebt, hangt onder andere van waar je heen gaat.. Verzekeraars hebben de wereld in 2 dekkingsgebieden ingedeeld:

Europadekking - Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat tevens Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen. Check wel even de voorwaarden van de verzekering voor je die afsluit.

Werelddekking - Alle landen en werelddelen die je op onze aardbol vinden kunt. Er is dus geen limiet.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment behoefte hebt om een reisverzekering af te sluiten kunt u continu een keuze maken tussen uiteenlopende opties. We maken onderscheid op dit vlak de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we in principe het best beschrijven als een verzameling van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de doorsnee reisverzekering, ze wordt in de regel altijd gekoppeld met een speciale dekking voor opzeggen. Op deze manier kunt beschikken u dan tevens over een compleet pakket waarmee u zonder twijfel zorgeloos op trip weg kunt gaan. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen ontvangen? Lees dan eenvoudig verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet 2 keer|dubbel} gedekt bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld besparen.

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de schade efficiënt wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van belang bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis per slot van rekening moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden tijdens je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo snel doe je dat

Onze website heeft een grote online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via deze website kun je heel eenvoudig een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en vinden. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt geselecteerd kun je onmiddellijk je reisverzekering aan gaan. Dat kan compleet online en je ziet ogenblikkelijk of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de maandprijs van een reisverzekering?

De maandprijs van je reisverzekering wordt door enkele zaken beïnvloed:

De reis duur: voor een weekendje weg betaal je minder maandprijs dan voor een lange vakantiereis van vier weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisbescherming dan betaal je een stuk minder maandprijs dan op welk moment je je tevens verzekert voor onder andere riskante sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op trip naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat vanzelfsprekend voordeliger dan wanneer je alsook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, tevens al kies je voor dezelfde dekking.

De beste reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. mogelijkerwijs heb je medische onkosten al bij je zorgverzekering meegedekt of pechhulp bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een accidentlenverzekering. Bekijk onze suggesties en voorkom dat je je dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een de betere reisverzekering af.

Scroll to top