Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jou. Gebruik onze aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijker.

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren ga je aan om je te verzekeren voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan andere mensen of de goederen van personen. Denk aan de boormachine van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een laaghangend touw in jouw woning en zijn sleutelbeen breekt. Een WA verzekering dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van ruim een miljoen euro. Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht

Waarom een aansprakelijkheids verzekering?

Uw WA verzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De WA verzekering wordt ook wel AVP genoemd
  • Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoed letsel schade en zaakschade
  • Opzettelijke schade is niet verzekerd
  • Zuivere vermogensschade is ook uitgesloten
Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan een ander persoon of zijn bezittingen aanbrengt. De polis is in de basis bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekerde schade toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per gebeurtenis. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Wat is een WA verzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je partner kan per abuis een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een oom voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet goed verzekerd bent voor dit type schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade als jij of je gezinslid per ongeluk de aanstichter is van schade aan anderen. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je zoon als privé-persoon maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een WA verzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Vooral met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het vergoeden van de veroorzaakte schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen. AVP: niet verplicht, wel doen! In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten. De maandelijkse kosten die je afdraagt voor een WA verzekering met gezinsdekking (circa €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en sowieso geen reden om een polis niet af te sluiten. Ook ben je als je géén AVP hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen WA verzekering hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.  

Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Een WA verzekering vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw dochter aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Ook ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook aansprakelijk voor schade aangebracht door je kat. Ook ben jij aansprakelijk voor schade die ontstaat door een mankement aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw huis op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je WA verzekering?

De WA verzekering binnen het instap pakketten heeft een prima dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je AVP. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking AVP

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt over het algemeen:
  • Schade waar jij verantwoordelijk voor bent zoals letselschade bij anderen en schade aan materiële zaken
  • Schade die per abuis toegebracht is
  • Schade aangericht door je zoon
  • Schade als gevolg van een mankement aan je huis

Gemakkelijk overstappen AVP

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappijverzekeraar. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool afsluiten.

Wat kost een AVP?

Een WA verzekering kost een paar euro per maand. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Ook maakt het ook uit of je de WA verzekering alleen afsluit of dat je ook je partner en/of kinderen meeverzekert. Met een AVP bent u verzekerd wanneer u aansprakelijk gesteld wordt.

Waarom een aansprakelijkheids- verzekering particulieren?

Een AVP sluit je af om je te beschermen tegen schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan personen of de goederen van andere mensen. Denk aan de laptop van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een losliggend snoer in jouw schuur en zijn enkel breekt. Een AVP dekt niet alleen de schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van ruim een miljoen euro. Heb je interesse in een aansprakelijkheidsverzekering, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten. In het geval van een aansprakelijkheidsverzekering kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmaal jouw aansprakelijkheidsverzekering gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.
Scroll to top